Tmavý chlebík,alebo iný druh má doma každý kto čaká návštevu. Treba dokúpiť :

  • Zeleninu
  • Syr
  • Vajíčko

bazalka

Zeleninové chlebíčky- sú najvďačnejšie. Môže ísť jesť každý. Aj keď príde vegetarián.
Šikmo nakrájame chlebík. Pripravíme si syrovo-vajíčkovú nátierku. Uvaríme vajíčka na tvrdo. Mäkký syr rozmiešame s vajíčkom, pridáme soľ, červenú papriku, môžeme aj pažítku alebo cibuľku. To bude základ na potieranie chleba. Vrch zdobíme paprikou zelenou, žltou, červenou a hlávkovým šalátom, alebo s paradajkou.

chlebíček

Výbornou a zdravou je pesto z medvedieho cesnaku. Nazbierame si listy medvedieho cesnaku- pozor na zámenu s listami konvalinky- poumývame a usušíme a nadrobno nasekáme. Olivový olej poslúži ako základ na rozmixovanie spolu s medvedím cesnakom. Pridáme soľ. Morská by bola najvhodnejšou voľbou. Nádherná zelená nátierka sa bude na chlebe vynímať. Aj kúsky rožka s týmto výnimočným pokrmom ulahodí oku aj každému labužníkovi.

Ak chceme niečo bez syra, potom nastrúhame červenú repu a pridáme jogurt biely. Farebne červené nádherné v kontraste s prenádhernou zelenou môžeme doplniť bielou nátierkou vytvorenou zo zeleru a z bielej reďkovky a z bryndze.
Ak máme viac času- vieme si pripraviť „kváskové pečivo“. To je ale pre šikovnejšie gazdinky, ktoré majú chuť a čas vytvárať skvelé pokrmy počas niekoľkých hodín.
Výborne vyzerá aj plnený sendvič. Vnútro vyberieme a striedku premiešame s niektorou zo spomínaných nátierok. Pridáme aj mäkký syr v črievku. A šup s tým do vydlabaného sendviča. Dobre zabalíme a necháme chvíľu v chlade odležať.
Návšteva zvoní a my krájame plnený sendvič a podávame hosťom. Pre milovníkov mäsa by som predsa len pridala aj nadrobno nakrájanú šunku, Plnený sendvič sa tak stane pochúťkou aj pre chlapov, ktorí zeleninu až tak veľmi nemusia. Šunka je zdravým kompromisom medzi táborom žien a mužov.